ЛІЦЕЇСТИ ВІДВІДАЛИ ВИСТАВКУ “РАДІАЦІЙНИЙ СВІТ”

/Files/images/77198448.jpg12 квітня у Картинній галереї Кам’янського державного історико-культурного заповідника була проведена презентація нової виставки – "Радіаційний світ”. Захід відвідали учні Кам’янського еколого-економічного ліцею, яким далеко не байдужа дана тема.

На цей раз, експозиційна тематика має трагічні мотиви, оскільки присвячена роковинам найбільшої техногенної катастрофи в історії людства – вибуху на Чорнобильській АЕС.

У виставці представлені різноманітні плакатні зображення, які тим чи іншим чином показують загрозу ядерної енергетики, небезпеку радіоактивного зараження, наслідки атомних катастроф. Кожна людина і весь світ у цілому можуть опинитися у полоні дій радіоактивних елементів, які не знають ні жалю, ні прощення. Так, наприклад, сталося у випадку із Чорнобильською аварією, ядерними вибухами у Хіросімі й Нагасакі.

Однак, на виставці представлені і позитивні моменти. Вишиті українські рушники, керамічні статуетки тваринок – все це наповнює експозицію радісними тонами і спрямованістю на світле майбутнє.

/Files/images/86998364.jpgМи вдячні завідуючій картинної галереї Тетяні Володимирівні Джулай за проведений захід. Рекомендуємо всім відвідати виставку "Радіаційний світ”.


Спогади Ігора Заплотінського, якому разом з іншими колегами з Київенерго довелося брати участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС:

Про руду лисицю.
Ранок. Ліс, розрізаний стрічкою асфальту. По обидва боки дороги - застигла біла піна, яку навмисно наносили, щоб вітер не розносив радіоактивний пил. Це в "зоні". Дорога порожня. Автомобіль, на якому ми їдемо на зміну, швидко рухається. Раптом водій гальмує і починає сигналити. Я побачив прямо посеред дороги руду лисицю: вона не бігла, навіть не йшла, а повзла - вона вмирала.
Це був початок липня 1986 р. Так я побачив вплив радіації на живе. Мене вразив контраст: на тлі чудового ранкового пейзажу – помираюча тварина.
Так, некерована радіація - страшне явище.

Кiлькiсть переглядiв: 342

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.