Восьмикласники ліцею прибули до Львова

/Files/images/lviv_rynok_square_in_winter.jpgСкільки вже сказано-розказано про це дивовижне місто Львів! Чутки про його красу облітають не тільки інші регіони, а й весь світ! З давніх-давен це місто формувалось камінчик за камінчиком. Майже вісімсот років воно росло, розбудовувалось, вдосконалювалось і розвивалось. І ось результат: одне з найкращих міст світу! Йому притаманні романтика, дощі і містика… Кожен, хто там побуває, захоче ще не один раз повернутись. Тим більше, що за одну поїздку, якою довгою вона б не була, не те, що всього, а й половини годі встигнути побачити!

Що ж такого цікавого у “другому Лондоні”? Що так притягує подорожуючих? Заради чого люди долають тисячі кілометрів? Ну, почнемо.

По-перше: казка, створена людськими руками. Це будинки і церкви, які відрізняються від інших красою фасадів, способом побудови і аурою, яка передається ще з Середньовіччя. В сонячні дні — будинки кольорові, розцяцьковані, озеленені і декоровані різною ковкою і ліпниною. В дощові дні — сірі і похмурі, як в готичних фільмах. Це дуже цікава штука, бо складається враження, що перебуваєш одночасно в двох місцях. Це як очі-хамелеони, які міняють колір райдужної оболонки в залежності від настрою і погоди.Коли на місто в непогоду подивитися зверху (наприклад, з Високого Замку або з Ратуші), то видно тільки ламані дахи і парасолі, які, здається, снують вулицями самі по собі. Це дивовижно, аж дух перехоплює. А зимою, особливо на Різдво, воно перетворюється на різдвяну казку. І тільки й чекаєш, поки з котрогось димаря вилізе Санта-Клаус. А димарі — це також одна з особливостей, якою тепер вже може похвалитись далеко не кожне місто.

10 місць, котрі варто відвідати у Львові Щодо містики. Там є “Личаківське” кладовище, одне з найбільщих і найстаріших. Його особливість в тому, що там поховано дуже багато визначних людей (таких як, наприклад, Іван Франко) і збудовані гробниці, статуї і т.д. З польських часів і до сьогодні цей цвинтар вважається елітним. Там спочивають переважно відомі люди або з аристократичних сімей. І є багато легенд. Через які з одного боку туди ходити бояться, а з іншого, для екстремалів влаштовують нічні екскурсії. Але, напевно, це хіба для психічно дуже стійких буде дійсно задоволенням.

І класно їхати львівськими вуличками в трамваї, крізь краплі дощу на склі оглядати місто… Тоді можна побачити багато цікавого, про що не розкаже жоден гід, не покажуть жодні тури по Львову, на що звернете увагу тільки Ви особисто і це буде для Вас близьким, майже інтимним. Будьте романтиками, зумійте знайти щось своє в нагромадженні чогось чужого і незнайомого. Творіть, робіть відкриття, пізнавайте світ і себе.

Кiлькiсть переглядiв: 278

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.