Кам'янці – 372

Кам'янці – 372

/Files/images/dm_21.jpg

/Files/images/dm_211.jpgВже за доброю та багаторічною традицією в першу суботу вересня кам’янчани відзначають день народження рідного міста. В нинішньому році Кам’янка відсвяткувала 372-у річницю з дня заснування. Заходи з нагоди Дня міста тривали цілий день і завершилися музично-розважальною програмою на літній сцені в парку ім. Декабристів.

Цьогорічне святкування Дня міста відбувалося в нових реаліях життя, реаліях короновірусної інфекції. На момент проведення свята Кам’янка перебувала в «зеленій зоні» адаптивного карантину, що дало змогу проводити культурні заходи.

Програма заходів розпочалася з самого ранку і стартувала з велопробігу на честь свята. Вчетверте на святкуванні Дня міста, відбувся фестиваль дитячого малюнку на асфальті, своєю майстерністю вражали вихованці навчальних закладів міста. Третій рік поспіль художники Кам’янки показували свою майстерність та баченням рідного міста, яке вони відобразили на своїх картинах. Найкращі роботи художників були гідно оцінені конкурсною комісією та відзначені нагородами. Традиційно, напередодні свята, відбувалися турніри з шахів та шашок, футболу і волейболу. Родзинкою в культурному житті міста є конкурс «Поетична осінь в Кам’янці», де в майстерності володіння словом змагалися юні таланти громади.

Основні заходи з нагоди 372-ї річниці Кам’янки проходили в парку ім. Декабристів. На гостей свята очікували атракціони, виїзна торгівля, фотозони, різноманітні конкурси та багато іншого. Під час свята вперше відбувся «Чемпіонат сала», який був організований за ініціативи Народного депутата України – Сергія Рудика.

На сцені виступали та змагалися у конкурсах вихованці дитячих садочків, учасники художньої самодіяльності міста та представники будинків культури громади. Також для гостей свята танцювали відомі в місті та за його межами танцювальні колективи «Еліт данс» та «Аіша», завершили культурно-музичну частину виступи гурту «РОМАКС» та Заслуженого артиста України – Михайла Грицкана.

Офіційну частину свята розпочав міський голова Володимир Тірон, який у свої промові згадував славетну історію міста, людей, які докладають зусиль для його розвитку, а також про сьогодення та його подальший розвиток. Свято відвідали і поважні гості, серед яких голова Черкаської ОДА – Валерія Бандурко, в.о голови Районної ради Черкаського району – Олександр Гончаренко. А також найближчі сусіди та друзі громади, серед яких міські голови Черкас, Сміли, голови об’єднаних громад Чигирина, Малої Виски, Новомиргорода, Олександрівки. Гості свята бажали місту розвитку та не зупинятися на досягнутому, мирного неба над головою, процвітання та здоров’я в кожну родину.

Кiлькiсть переглядiв: 71

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.