День української писемності

/Files/images/9_1.jpgЦе свято було встановлено указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
Щорічно 9 листопада перетворюється на справжнє свято, адже в цей день стартує Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика в навчальних закладах області.
Змістовно, урочисто, яскраво відзначили загальнодержавне свято – День української писемності та мови в ліцеї. ХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика давно переріс рамки мовного конкурсу і перетворився на справді народний рух, що утверджує безсмертя рідної мови.
В Кам'янському еколого-економічному ліцею відбулась зустріч з поетом, членом Національної спілки письменників України Сергієм Ткаченко. Своєю вишуканою, витонченою, багатою мовою, наповненою давніми, діалектичними і сучасними лексемами й словосполученнями, Сергій Миколайович ознайомив глядачів із власною світоглядною позицією, кругозором думок, гамою почуттів. Головною тематикою його творів є патріотична й історична лірика, душевні і громадські переживання за оточуючу українську дійсність. Декілька віршів С.Ткаченко прочитав присутнім. До речі, саме С.Ткаченко упорядковує збірку віршів поетів Черкащини, куди ввійшли твори і кам'янських юних авторів. Ця збірка, направлена на захист української мови, вийде невдовзі.

Кiлькiсть переглядiв: 405

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.