БЕРЕЗНЕВІ МІСТЕРІЇ-2021

/Files/images/Sonia.jpgБЕРЕЗНЕВІ МІСТЕРІЇ-2021

ПОЕЗІЯ 1 місце: Захаренко Софія (11 клас еколого-економічного ліцею, м. Кам’янка, Черкаська область. Наставники: вчитель – Клименко Марина Анатоліївна, керівник літстудії – Чупак Таміла Петрівна)

У березні в межах Дня Інституту філології відбувся традиційний Всеукраїнський конкурс творчої учнівської молоді «Березневі містерії-2021». Свято художнього слова для школярів вже шість років поспіль організує кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства Інституту філології за сприяння Директора Інституту філології Руснак І.Є. спільними зусиллями усіх викладачів, а особливо журі: Бровко О.О. (голова журі), Башкирової О.М., Блохіної Н.О., Євтушенко С.О., Жигун С.В., Луцюка М.В, Сінченка О.Д. Для оцінювання творів щоразу формується і студентське журі з магістрантів спеціалізації «Літературна творчість» та студентів бакалаврату спеціалізації «Літературознавство».

Цьогорічний конкурс у зв’язку з епідеміологічною ситуацією був проведений у формі заочної участі. Літературно обдарована молодь з більшості регіонів України представила власні твори найрізноманітнішої тематики і значного жанрового розмаїття. Особливу подяку хочемо висловити усім учителям-словесникам, керівникам літературних студій за шляхетну справу – плекання рідного українського слова в душах молодих людей.

Для участі у фіналі журі відібрало 146 учасників. Географія фіналістів цьогорічного конкурсу досить широка, це представники областей: Вінницької, Волинської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Миколаївської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької.

Конкурс проходив у двох номінаціях – «Поезія» та «Проза і драматургія». Інколи суддівській команді було надзвичайно важко дійти згоди щодо присудження того чи іншого місця, адже більшість творів – яскраві, художньо вартісні, емоційно насичені, образні, сповнені юначого завзяття і творчого максималізму. І ось нарешті, після бурхливих дискусій і виважених фахових аргументів на користь того чи іншого твору, було визначено головних переможців конкурсу «Березневі містерії-2021».

Кiлькiсть переглядiв: 96

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.