У ЧНУ відбулася зустріч із керівниками шкіл нового типу

Директори гімназій, ліцеїв, колегіумів Черкащини провели на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького засідання Асоціації керівників шкіл нового типу.

/Files/images/01s.jpgІз вступним словом до освітян звернувся перший проректор Василь Мойсієнко:

— Вітаю в нашому університеті поважне товариство — Асоціацію керівників шкіл нового типу Черкаської області! ЧНУ функціонує в форматі класичного університету ще з 1995 року, але продовжує навчати студентів на педагогічних спеціальностях, формуючи держзамовлення для «Середньої освіти». На сьогодні представники колективу Черкаського національного є спільниками в процесі впровадження нових вимог в українській освіті. Ми відповідальні за збереження української вищої та середньої школи і прагнемо надавати якісну освіту нашим громадянам в умовах постійної конкуренції із зарубіжними закладами.

Перший проректор також розповів директорам Асоціації про форми співпраці Черкаського національного із закладами загальної середньої освіти. В університеті розробили модель підвищення кваліфікації і активно її використовують. Василь Мойсієнко навів приклад дистанційного курсу завідувачки кафедри математики та МНМ Ніни Тарасенкової для вчителів всіх областей України, що впроваджується вже протягом трьох років. Також він повідомив, що в майбутньому планується створення авторських відеокурсів відомих науковців ЧНУ.

Черкаський національний активно співпрацює з школами і в науковій царині. Адже працівники сучасних закладів освіти прагнуть постійно підвищувати свій науковий рівень: готують дисертації та захищають їх. ЧНУ має весь спектр досить потужних індексованих фахових видань в європейських наукометричних базах. Ця можливість дозволяє використати вчительський доробок і поширити його за допомогою таких засобів комунікації. Також вчителі шкіл мають змогу отримати консультування від фахівців Черкаського національного на методичних тренінгах, що сформують і проведуть за заявленою відповідною проблематикою.

Присутні на засіданні переглянули відеоролик про Черкаський національний університет, який презентував позитивні зміни в закладі протягом останніх п’яти років. Успіхи Черкаського національного університету є результатом роботи злагодженого колективу, який очолює ректор Олександр Черевко. Окрім першого проректора Василя Мойсієнка, на заході були присутні інші представники цієї команди: проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко і проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк.

Учасникам засідання презентували університет, зокрема, розповіли про кожен із ННІ та факультетів. Вони також мали можливість відвідати єдину в області кафедру військової підготовки, музей археології, сформований викладачами й студентами ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, а також лабораторії ННІ природничих та аграрних наук, студії Студентського телебачення й радіо. Побували гості й у Музеї українського рушника, що нараховує понад тисячу експонатів з особливою символікою та глибинною історією.

Директор ННІ природничих та аграрних наук, доцент Максим Гаврилюк, директорка ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, професор Наталія Земзюліна, директор ННІ української філології та соціальних комунікацій, доцент Ігор Погрібний розповіли про досягнення підрозділів, навчальний процес і наукові школи. Директорів шкіл також поінформували про особливості підготовки фахівців для Нової української школи.

У ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва на освітян чекала презентація у форматі дискусійної панелі внутрішньо-інститутської системи забезпечення якості освіти. Учасників засідання поінформували про раду з якості як дорадчо-колегіальний орган, що об’єднує всіх зацікавлених осіб, стейкхолдерів для вдосконалення внутрішньої системи забезпечення якості.

Крім того, директор інституту, професор Тимофій Десятов разом із завідувачами кафедр ознайомив колег із предметно-просторовим освітнім середовищем інституту і науково-методичною майстернею сучасних освітніх технологій. Адже ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва враховує усі тенденції у сфері реформування освітньої галузі. Результатом розвитку вдалої методичної роботи і зміцнення матеріальної бази є щорічний позитивний баланс набору студентів до інституту. Нині в ННІ навчається понад 1000 студентів, 500 осіб з яких здобувають освіту за держзамовленням. Освітній процес на шести кафедрах інституту забезпечують 78 науково-педагогічних працівників, серед яких — 17 докторів і (або) професорів, народний художник України, 4 заслужених художники України, заслужена артистка України. Крім того, на кожній кафедрі розроблені електронні платформи для онлайн-навчання.

Голова Асоціації керівників шкіл нового типу Сергій Саєнко подякував Черкаському національному за продуману організацію заходу, підсумував результати роботи й окреслив плани про подальшу співпрацю, адже «ми всі зацікавлені в тому, аби наші студенти навчалися в Україні».

Також керівники шкіл нового типу отримали творчий подарунок — виступ вокального ансамблю «Серця трьох» ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

/Files/images/04s.jpg /Files/images/13s.jpg

Джерело: cdu.edu.ua

Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Кiлькiсть переглядiв: 364

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.